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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
28/03/2016 |
Data da última atualização: |
28/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
HEINEMANN, A. B.; STONE, L. F.; SILVA, S. C. da; MORAES, A. da C. |
Afiliação: |
ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF; SILVANDO CARLOS DA SILVA, CNPAF; ALESSANDRA DA CUNHA MORAES, CNPAF. |
Título: |
Zoneamento da região produtora de arroz de terras altas quanto ao impacto da deficiência hídrica. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. |
Páginas: |
8 p. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 223). |
ISSN: |
1678-961X |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este estudo teve como objetivo geral, por meio de modelos de processo, dar suporte ao programa de melhoramento de arroz de terras altas na alocação dos experimentos em locais que são representativos dos diferentes grupos ambientais existentes na região de produção. |
Thesagro: |
Arroz; Deficiência hídrica; Oryza sativa; Zoneamento agrícola. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141669/1/CNPAF-2015-cot223.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
28/09/2022 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M. |
Afiliação: |
ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA. |
Título: |
Chitosan suspension as extractor and encapsulating agent of phenolics from acerola by-product. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 161, e111855, 2022. |
Páginas: |
8 p. |
ISSN: |
0963-9969 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111855 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nanoparticles loaded with the phenolics (Np-TPC) by ionic gelation. However, neither the effects of Ch concentration on encapsulation efficiency (EE%) of TPC nor which compounds are extracted in its media are known, being it the first objective of this study. The second objective was to analyze the stability of the Np-TPC under accelerated conditions and its release profile at pHs 3.0 and 7.0. The results showed that Ch does not affect the extraction of TPC. However, the EE increased from 35.0 to 48.1 % with the increase of Ch concentration (0.4 to 1.0 %). LC/ESI-QTOF MS analysis showed that phenolic acids and flavonoids are extracted in 0.8 % Ch medium. After encapsulation, microscopy images revealed particle sizes ranging between 110 and 150 nm. Additionally, the presence of phenolics did not change the stability of the particles under accelerated conditions and the actives were fully released into the released medium for 10 h. The Np-TPC suspension appears to be useful for the production of edible antioxidant coatings to preserve fruits/vegetables, with potential application as carrier of other food ingredients. |
Palavras-Chave: |
Active compounds; Drug carrier; Food residue; Nanoencapsulation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146931/1/P-Chitosan-suspension-as-extractor-and-encapsulating-agent-of-phenolics-from.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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